Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filter by Categories
aranesisme
Bitcoin
Blockchain
Ciberseguridad
Climate Change
Cooperación Global
Criptomonedas
Cuarta revolucion industrial
Datos abiertos
Ética
Gobierno Abierto
Individualizacion
Inteligencia Artificial
Metaverso
Open Education
opinión
Pensamiento
Regulación
Transformación Digital
Val d'Aran
Videos
Vielha

Aprofitem era Lei d’Aran

Eth passat 21 de gèr s’aprovaue en Parlament de Catalunya era naua Lei d’Aran. Un esturment ath servici deth progrès sociau e colectiu de toti es que viuen e trebalhen en Aran. Quan ac guardem tamb perspectiva, era Lei d’Aran aurà estat eth major èxit polític d’aguesta decada entà Aran.

Non deishem qu’era critica facila e demagocia de quauques fòrces politiques d’Aran respecte d’aguesta Lei, des aranesi e araneses, passe peth dessús d’aquerò que ei era vertadèra possibilitat de dotar ath País, des melhors servicis e esturments públics que mos aufrís aguesta Lei entà melhorar era qualitat de vida des persones e enfortir er hilat empresariau e econòmic deth País.

Er aprofitament de çò que mos aufrís era Lei d’Aran ei era vertadèra oportunitat entà Aran entà diferenciar-mos des autes destinacions toristiques competidores, crear mès lòcs de trebalh e per tant redusir eth caumatge (atur), crear mès empreses, auer mès empreneduria, melhor educacion, melhor formacion universitària e daurir Aran a ua democràcia exemplar deuant de d’auti territòris que non an ua Lei especifica coma era nòsta.

Aprofitem entà dessenhar eth futur, toti amassa, a trauèrs d’ua Lei qu’auem d’èster orgolhosi d’auer e, que mos meritauem auer dempús de 25 ans reivindicant-la e exigint-la. Era critica facila e demagogica dera resta non mos ajudarà a guardar entà deuant e méter totes es fòrces ath servici dera gent e deth País. En melhorar eth benèster des persones CDA a de préner eth lideratge deth País, d’auti sonque sajaràn de préner eth poder o ben conservar-lo aquiu a on governen. Accionem es oportunitats.

Alex Moga

La tecnología y su aplicación explicada para las personas y el liderazgo. Caminando hacia el METAVERSO

Deja un comentario

Volver arriba
A %d blogueros les gusta esto:
Ir a la barra de herramientas